Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Обезболяващи убиват черния дроб

Почти 20 000 американци ежегодно попадат в болница с увреждания на черния дроб, предизвикани от прекалената употреба на ацетаминофен. Това е същият този толкова популярен и разпространен парацетамол – съобщава известно издание.

Дженифър Кинг от Северозападния университет в Чикаго подчертава следното: хората купуват обезболяващи, без да се замислят – те са достъпни. И забравят за тяхната потенциална токсичност.

Изследователската група на д-р Кинг попитала 45 човека за отношението им към тези средства. В крайна сметка 19 души заявили, че те реално четат съставките, изписани на етикетите. И само 14 човека били осведомени за това, че основният компонент на едно от популярните лекарства е същият този ацетаминофен. Ето оттук е налице реална опасност от предозировката. Учените предлагат да се разработи универсална маркировка за ацетаминофена, която би съдържала информация за максимално допустимата дозировка и възможните негативни последствия за черния дроб.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *