ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Ябълките пречистват черния дроб

Силата на ябълката е била позната още на лечителите от дълбока древност.
Този плод е изключително богат на пектин и на растителни влакнини. Това го прави незаменимо средство, както в борбата с високия холестерол, така и в борбата с наднорменото тегло. Може да се каже, че това й придава универсално действие, тъй като тези два проблема са причина за редица тежки заболявания, най-опасни и неочаквани от които са сърдечните пристъпи. Според тъжната статистика България е на едно от първите места по смъртност от инфаркт и именно заради това хората трябва да обръщат особено внимание на
консумацията на плода.
Освен пектин, ябълката съдържа завидно количество фруктоза и органични киселини. Те засилват по естествен начин метаболизма и стимулират обмяната на веществата. Този дар от Майката Природа съдържа също така големи количества калций и калий. Поради тази причина той често се препоръчва на онези, които се възстановяват след сърдечно заболяване.
Както на сърцето, въпросните вещества влияят особено благоприятно на хората, страдащи от остеопороза. Освен всичко друго те спомагат и за по-бързото зарастване на счупвания и фрактури.
Този плод се препоръчва и профилактично – като средство за заздравяване на костите при старите хора.
Макар че е малко известно, ябълката може да повлияе положително и върху женските полови хормони и дори да нормализира проблемния менструален цикъл. Тя е силно препоръчителна и при жени в критическа възраст.
Ябълките са изключително богати и на витамини и микроелементи. Те са особено полезни, както за тонуса на организма, така и при прекомерно физическо или умствено натоварване. Имат свойството да укрепват имунната система и да предпазват от простудни заболявания и грип.

Из в. „Лечител“

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *