Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Билколечение при чернодробна цироза

Сутрин, обед и вечер 20 минути преди ядене болния да взема по една супена лъжица сироп от алое арборесценс. От него се взимат 15-20 листа с общо тегло 200 грама, махат им се бодлите и се смилат на каша. Към нея се прибавят по 50 грама корени от полски бъзак, ранилист и цикория, нарязани на ситно и по 1 литър чисто домашно червено вино и чист пчелен мед. На тих огън се вари на водна баня 1 час и веднага се прецежда през тънка кърпа чрез изстискване. Държи се на студено да не вкисва.

Десет минути след сиропа се изпива една чашка от 100 грама отварка от 7 ореха, счукани на каша и вързани в марличка, с прибавка на по три супени лъжици корени от обикновена коприва, от магарешки трън и зърна от овес. В 2, 5 литра вода се варят 20 минути. След това се добавят 5 супени лъжици от следната смес: листа от бял пелин, бял равнец, борови връхчета, листа широколистен жиловлек, исландски лишей, корен от кървав здравец, мента, пиперита, невен, пача трева, синя тинтява, червен кантарион, цариче и шишарки от хмел по 50 грама от всяка с 3 лимона, разрязани, изстискани и смлени на машинка за месо заедно с корите, но без семките. Вари се още 15 минути и веднага се прецежда през кърпа чрез изстискване. Пие се подсладено с глюкоза. Държи се на студено да не вкисне.

Вечер преди лягане налагане на целия корем с торбичка от тънко хасе, ушита на 3 джоба и напълнена през вечер с търпимо гореща лапа от печен кромид лук, обелен, нарязан, полуизстискан и засилен с 3 китки магданоз, попарени, изстискани и на ситно нарязани, 9 супени лъжици млади и пресни корени от полски бъзак и малко леко припечено царевично брашно. През вечер се прави гореща лапа от 300 грама ориз с прибавка от 45 сини сливи, смачкани без костилките, 3 супени лъжици ленено брашно, предварително леко запечено. В 900 грама вода се вари да стане гъсто като тесто. Отгоре се слага вестник и вълнен пояс. На главата се поставя шапка от същото хасе, напълнено с квасец от типов хляб, засилен с една чаена лъжичка настърган хрян и отгоре друга шапка. Държат се цяла нощ.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *